Woning huren in Eindhoven

Op zoek naar een huurwoning in Eindhoven? Bij Friendly Housing bieden we huizen, appartementen, studio's en kamers in de regio Eindhoven aan. Wilt u voor een woning in aanmerking komen, schrijf u dan in via ons inschrijfformulier. Vindt u op dit moment in ons aanbod geen geschikte woning, houd ons snel wisselende aanbod dan regelmatig in de gaten. 

De kosten van een huurwoning in Eindhoven

Wanneer u via ons een woning heeft gevonden, moet u een waarborgsom afgeven. Deze staat in de meeste gevallen gelijk aan één maand huur. Aan het einde van de huurperiode ontvangt u de borg, mits de eindoplevering voldoende wordt bevonden, retour. 

De waarborgsom blijft in beheer bij Friendly Housing (Stichting Derdengelden Friendly Housing) totdat de huurder de woonruimte heeft opgeleverd. Deze borg dient ter zekerheid van een correct huurderschap. Mocht er na de huurperiode geen sprake zijn van een huurachterstand, te late betalingen of eventuele beschadigingen c.q. mankementen aan de stoffering en het eventuele meubilair, dan ontvangt u de volledige waarborgsom terug. 

Benodigdheden voor het opstellen van het huurcontract

Voordat het huurcontract in orde gemaakt wordt, verzoeken wij u om alle benodigde documenten aan te leveren. 

Graag ontvangen wij van u een kopie van:

- het legitimatiebewijs;
- de arbeidsovereenkomst;
- loonstroken van de laatste drie maanden
- een bankafschrift waarop zichtbaar is dat u het salaris heeft ontvangen

Huren in Eindhoven

Een woning huren in Eindhoven?  Bij ons vindt u diverse soorten woningen in verschillende prijsklassen. Heeft u een woning gezien die mogelijk op uw wensen aansluit, maak dit dan kenbaar door middel van ons inschrijfformulier, of door te reageren op de desbetreffende woning.

Een woning huren in Eindhoven; zo vergroot u uw kansen

Bent u actief op zoek naar een woning en wilt u, wanneer u een woning ziet, meer kans maken? Zorg er dan voor dat u alle benodigde documenten spoedig en compleet aanlevert. De laatste drie loonstroken, werkgeversverklaring, kopie van uw identiteitsbewijs en het ingevulde inschrijfformulier. Wij zullen dan direct bekijken of u in aanmerking komt voor de woning. Mochten er meerdere kandidaten interesse hebben in dezelfde woning, dan maakt de eigenaar op basis van de door u aangeleverde documenten een beslissing. 

Inkomenseisen woning huren in Eindhoven

Om zowel u als de verhuurder te beschermen, is er sprake van een inkomenseis voor het huren van woningen. Uw bruto maandinkomen dient ten minste driemaal zo hoog te zijn dan de gevraagde huurprijs.

Meer informatie

Wilt u graag een appartement huren in Eindhoven of bent u op zoek naar woonruimte? Houd ons woningaanbod dan actief in de gaten en reageer direct als u iets ziet dat u bevalt. Zou u graag meer weten over ons aanbod, over woningen voor expats in de regio Eindhoven, of heeft een andere vraag? Benader ons dan geheel vrijblijvend. We staan u graag te woord. 

Privacyverklaring

Klik hier voor onze privacyverklaring

Algemene voorwaarden Friendly Housing

Klik hier voor onze algemene voorwaarden

Heb je een vraag?

Petrie helpt je graag verder!

Neem contact op