Huurtoeslag | Huren via Friendly Housing

Gaat u een woning huren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor huurtoeslag?

Voor sommige woningen is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. U dient echter wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen met betrekking tot de huurtoeslag, dan adviseren we u contact op te nemen met de belastingdienst

Minimale leeftijd huurtoeslag

Het is alleen mogelijk in aanmerking te komen voor huurtoeslag wanneer u een minimale leeftijd hebt van 18 jaar. Bent u jonger dan 18 jaar? In sommige gevallen verstrekt de belastingdienst alsnog huurtoeslag. Bekijk voor deze uitzonderingsgevallen de website van de belastingdienst.

Zelfstandige woonruimte

Huurt u een zelfstandige woonruimte, dan kan het zomaar zijn dat u in aanmerking komt voor huurtoeslag. In sommige gevallen is het lastig te beoordelen of het om zelfstandige woonruimte gaat. Verdiep u daarom goed in de mogelijkheden, zodat u niet onverwacht voor verrassingen komt te staan.

Inschrijving bij de gemeente

U komt alleen in aanmerking voor een subsidie, als u daadwerkelijk ingeschreven staat op het woonadres. Hetzelfde geldt voor uw eventuele partner en medebewoners. Er mogen op uw woonadres geen andere personen ingeschreven staan, behalve een eventuele onderhuurder. Let op dat de inkomens van medebewoners mogelijk worden meegerekend. 

Nationaliteit

U moet in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning hebben. Dit geldt ook voor uw partner en eventuele medebewoners.

Inkomen en huurprijs

Voor huurtoeslag voor een huurwoning, mag uw (gezamenlijke) inkomen en huurprijs niet te hoog zijn. Ook mag uw vermogen niet boven een vastgestelde grens uitkomen. Ook dit kunt u navragen bij de Belastingdienst.

Woning huren in Eindhoven

Wilt u een woning huren in Eindhoven en denkt u in aanmerking te komen voor huursubsidie? Bekijk op de website van de belastingdienst dan de specifieke voorwaarden en bereken direct hoeveel subsidie u kunt ontvangen. 

Voor specifieke info verwijzen wij u door naar http://www.toeslagen.nl en http://www.belastingdienst.nl

Meer informatie over een woning huren in Eindhoven

Zit er tussen ons een aanbod een woning die u bevalt of zou u graag meer weten over de woningen die wij aanbieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Een huis, appartement, studio of kamer huren in de regio Eindhoven voor uzelf of een expat? Bij Friendly Housing hebben we meer dan tien jaar ervaring en voeren we meer dan 1.500 geslaagde bemiddelingen per jaar uit. 

Een woning huren in Eindhoven: wij regelen het graag voor u.