Veelgestelde vragen

Vanzelfsprekend streven wij ernaar om u als potentiële huurder zo goed mogelijk van dienst te zijn. Om in aanmerking te komen voor één van onze huurwoningen, zijn er enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen. Als algemene richtlijn stellen wij een inkomensnorm vast waarbij uw bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld) ten minste 3 tot 3,5 keer de huurprijs moet bedragen. Zie https://friendlyhousing.nl/protocol-toewijzing-kandidaat/

Als student vragen wij u om het officiële bewijs van inschrijving studie aan te leveren, inclusief een geldig identiteitsbewijs. U dient een garantsteller te hebben indien u zelf niet aan de gestelde inkomenseisen voldoet.

Indien u zelf niet aan de gestelde inkomenseisen voldoet is het in sommige gevallen mogelijk om samen met een garantsteller een woning te huren. De garantsteller dient in Nederland woonachtig te zijn en aan een inkomenseis te voldoen van 4 – 5 keer de maandelijkse huur. 

Heeft u niet de tijd om dagelijks verschillende websites te bezoeken om een nieuwe huurwoning te vinden maar bent u wel dringend op zoek? Maak dan een excellent profiel aan en laat Friendly Housing u op de hoogte houden van nieuw aanbod in de regio. U ontvangt dan als eerste nieuw aanbod gebaseerd op uw zoekcriteria

 https://friendlyhousing.nl/excellent-woningaanbod/

In het algemeen is het niet mogelijk om een woning samen met een vriend of collega te huren, slechts in enkele gevallen is dit mogelijk. Indien mogelijk staat dit expliciet vermeld in de advertenties van de woningen.

Wij verwijzen u graag door naar de website van de rijksoverheid, hierop kunt u alle informatie vinden of u in aanmerking komt.

Stond je vraag er niet tussen?